IpicoWiz online

Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

IpicoWiz online

IpicoWiz is een bijzonder krachtige oplossing om event management te doen met IPICO apparatuur. Bovenop de standaard IpicoWiz licentie kunnen we de IpicoWiz Online licentie leveren die een aantal dingen mogelijk maakt:

  • koppelen van een remote reader
  • weergeven van uitslagen op een remote scherm
  • weergeven van de live uitslagen op results.splittime.nl

Met name de laatste optie is een veel gebruikte, omdat het iedereen in staat stelt om live de wedstrijd te kunnen volgen. Normale update snelheid van de site is binnen 1,5 seconde! Je kunt dus iemand over de finishmat zien lopen en voor de loper stil staat kun je de uitslagen al op de webpagina bekijken! Dat op zich is natuurlijk al heel leuk, maar met een minimale kennis van html kun je de weg pagina in je eigen pagina weergeven (embedden heet dat in “geek” termen :-). De taal waarin webpagina’s gemaakt worden (HTML) heeft een optie om dit mogelijk te maken:

De feitelijke “code” is alles van <iframe tot </iframe>, de rest is wat code om het een beetje op een webpagina te laten lijken. De code in iframe is gemakkelijk te begrijpen: height bepaalt hoe hoog de iframe moet zijn, width hoe breed en source (src) is de link naar de pagina die je wilt zien. Die laatste kun je eenvoudig kopiëren uit de adres regel van je browser.

Nu worden veel websites gemaakt in content systemen zoals wordpress. Gelukkig kan ook wordpress een iframe weergeven, mits je een iframe plugin geïnstalleerd hebt. Zodra die is toegevoegd aan wordpress kun je de volgende code opnemen op een pagina:

Het resultaat van deze regel is:

Andere content management systemen zullen wellicht op een iets andere manier de data kunnen invoegen, maar ieder systeem dat wij kennen heeft de mogelijkheid om code te embedden.