Ipicowiz

Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Ipicowiz

Efficient, eenvoudig, krachtig …

De readers van IPICO Sports kunnen door veel verschillende race management systemen gebruikt worden. SplitTime heeft zelf software ontwikkeld die eenvoudig genoeg is om gebruikt te worden door mensen die niet iedere week een race doen, maar krachtig genoeg is om grote evenementen te kunnen timen. Zo wordt onze software al 2 jaar gebruikt om de gehele Istanbul marathon te timen, een complexe race met 3 verschillende afstanden, verschillende startmomenten en -locaties en meetpunten om de 5 km.

istanbul-marathon

Doordat de interface alleen die gegevens laat zien die op dat moment belangrijk zijn is de software, zelfs bij complexe races, overzichtelijk en helder.

Download IpicoWiz BasisDownload IpicoWiz RemoteDownload IpicoWiz Display

 

Basis software

De IpicoWiz software familie bestaat uit de de basis software met optionele uitbreidingen. De basis software is voldoende om races te kunnen timen. Deze software wordt, in principe, live gekoppeld met een of meerdere IPICO readers en produceert dus live de uitslagen. De informatie van een reader achteraf importeren kan echter ook. Deze software wordt door SplitTime meegeleverd met alle IPICO readers die we verkopen, maar kan ook los aangeschaft worden.
De kosten hiervan zijn € 350. De licentie is levenslang, dus na aanschaf heb je recht op alle updates op deze software.

De functionaliteiten van deze software kunnen worden aangevuld met extra opties door gebruik van de IpicoWiz online license.

IpicoWiz online license

Met een online license heb je 3 extra functies: live publicatie, remote client en remote display. Voor het verkrijgen van een remote licentie heb je een geldige basis licentie nodig. De remote licentie kun je of aanschaffen op een “per event” basis of een jaarlijkse “flat fee”. De per event licentie geeft je de mogelijkheid om op 1 dag 2 connecties op te bouwen. Een connectie kan een remote client zijn, een live publicatie of een remote display. De per event licentie is € 50 per dag. De flat fee geeft je de mogelijkheid om een ongelimiteerde hoeveelheid connecties op te bouwen bij een ongelimiteerde hoeveelheid evenementen, zolang dat maar binnen een kalender jaar is. De kosten voor een flat fee licentie zijn € 350 per kalenderjaar.

Remote client

De remote client maakt het mogelijk om over het internet een reader te koppelen. Iedere remote locatie heeft een reader, een computer en een internetverbinding nodig. Lokaal worden de gegevens gefilterd (om zo min mogelijk dat te hoeven verzenden). De data die uiteindelijk verzonden wordt wordt naar onze server in de cloud gezonden en wordt vanaf daar weer doorgezonden naar de hoofdcomputer.  Dit alles gebeurd in “near real time”, mits de internet verbinding natuurlijk snel genoeg is.

Onze servers worden gehost in de Amazon cloud en hebben een beschikbaarheid van bijna 100%. Toegang tot deze services zou nooit een probleem moeten zijn zolang je lokaal maar internet toegang hebt.

Live publicatie

Tegenwoordig verwachten atleten en toeschouwers sneller en meer informatie. Met de live publication optie zorgen we er voor dat alle data live wordt gepubliceerd naar een webpagina zodat deze toegankelijk is voor … nou ja … iedereen die daar interesse in heeft. De informatie is responsive, wat betekent dat het zich aan past aan het type device waarop de informatie wordt opgevraagd. Tevens kun je de informatie in je eigen website tonen.

Klik hier voor een uitleg hoe je de results pagina in je eigen website kunt plaatsen.

Remote Display

Het remote display maakt ook gebruik van de cloud server. Het maakt het mogelijk om ergens een computer (met internet) neer te zette en aan te sluiten op een groot scherm (of video wall). De remote display kan dan live resultaten weergeven, bijv. het verloop van de kopgroep van de wedstrijd of mensen die op dat moment over de finish lopen.