Duurzaam ondernemen

Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Duurzaam ondernemen

Sport en gezonde leefomgeving gaan natuurlijk hand in hand. SplitTime probeert haar steentje bij te dragen door zo duurzaam mogelijk te produceren en werken. Ons nieuwe kantoor heeft een A+ milieu certificering. We hebben zo veel zonnepanelen geplaatst dat alle stroom die we gebruiken in de productie van startnummers & het laden van accu’s meer dan gecompenseerd wordt door de stroom die we opwekken. We hebben inmiddels ook een van de bedrijfsauto’s vervangen door een electrisch model en onderzoeken of we in de komende periode ook de andere wagens kunnen vervangen door electrische modellen.

Voor de productie van startnummers zijn we overgestapt van Teslin (wat slecht afbreekbaar is) naar Non Woven (veel gemakkelijker en sneller afbreekbaar). De voorraad Tyvek papier zullen we in de komende periode nog opmaken en daarna zal ook deze drukgang verdwijnen.

We hebben de herbruikbare shoetag in het afgelopen jaar nadrukkelijk gepositioneerd als een milieu vriendelijker alternatief voor de startnummertags. Voor kleine(re) lopen zou je je milieu impact vrijwel naar 0 kunnen brengen door geen startnummers te gebruiken, maar lopers alleen een shoetag te verstrekken en deze weer in te nemen. We willen hiermee het automatisme om te kiezen voor startnummers + startnummers tags proberen te verbreken. We realiseren ons dat dit niet voor alle evenementen een goede oplossing zal zijn, maar geven het als overweging mee.

Onze vast klanten zullen al herkennen dat we zo veel mogelijk proberen te hergebruiken: de dozen die we gebruiken voor verzenden van apparatuur en startnummers zijn meestal dozen waarin onze toeleveranciers ons materialen hebben geleverd. De plastic zakjes waarin we de startnummers verzenden zijn de zakjes waarin wij de tags aangeleverd krijgen. Hergebruik is een gemakkelijke manier om duurzaam te werken.

In onze bus gebruiken een nieuwe generatie LED scherm dat aanzienlijk minder stroom gebruikt dan de vorige generatie. Tevens is het scherm iets lichter waardoor uiteindelijk de kosten voor vervoer van en naar wedstrijden minder brandstof kost.